Tortellini met Groene Ricotta Saus | Spek&Boontje
Tortellini met Groene Ricotta Saus

Het is altijd fijn om een makkelijk pastarecept achter de hand te hebben vind ik. En dit recept is er zo eentje. Weinig tijd en moeite en een erg lekker resultaat. De toevoeging van tortellini zorgt er wel voor dat het gerecht een extra smaak krijgt. Je kunt natuurlijk kiezen voor een vulling die je zelf er lekker bij vindt passen. Elke supermarkt heeft ook zo zijn eigen assortiment, dus er is genoeg keuze.

De basissaus is erg lekker, maar het zoute van de gerookte zalm of de (vega) spekjes mag het echt wel hebben. Voeg je die toch niet toe, zorg dan dat je de saus extra goed op smaak brengt.

Het handige van deze saus is natuurlijk wel dat je het naar je eigen hand kunt zetten. Vlees, vis of vega, alle opties zijn mogelijk. Ook een handig recept dus wanneer je eters op bezoek krijgt met verschillende voorkeuren. Let er wel op voor je vegetarische gast dat er in de vulling van je pasta dan ook geen vlees zit.

INGREDIËNTEN

    Aantal porties: 2

  1. 1 sjalot
  2. 1 teen knoflook
  3. 250 gr(1pak) verse gevulde pasta (vulling naar keuze)
  4. 1 courgette
  5. 125 gr ricotta
  6. 10 gr verse basilicum
  7. 150 gr erwtjes
  8. 1 citroen
  9. Peper en zout

Topping keuze:

  1. 100 gr gerookte zalm
  2. 125 gr (vega) spekjes

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snipper de knoflook en sjalot.
  2. Snijd 1/3 van de courgette af, halveer deze, haal de zaadlijst eruit en snijd in halve maantjes.
  3. Snijd de rest van de courgette grof en doe deze in een blender of hoge beker. Doe hier ook de ricotta en basilicum bij. Breng op smaak met de zest van een halve citroen, een kneepje citroensap en peper en zout. Pureer dit vervolgens in de blender of met een staafmixer tot een gladde saus.
  4. Indien je spekjes gebruikt, bak deze dan tot ze knapperig zijn en laat deze vervolgens op wat keukenpapier uitlekken.
  5. Voeg je de gerookte zalm toe, snijd deze dan in dunne reepjes.
  6. Breng een pan met water aan de kook.
  7. Verwarm wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de sjalot en knoflook aan. Als deze glazig zijn geworden voeg je de courgette toe en bak deze voor een paar minuten.
  8. Voeg dan de saus toe en vervolgens de erwtjes, roer goed door.
  9. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking. Verse pasta is vaak in een paar minuten al gaar. Zorg ook dat je wat kookvocht achterhoudt.
  10. Als de pasta gaar is voeg deze dan toe aan de saus en roer het door. Is de saus wat te dik, voeg dan nog een beetje kookvocht van de pasta toe.
  11. Doe vervolgens de pasta op de borden en strooi er de (vega) spekjes of de gerookte zalmsnippers overheen. Maak eventueel af met nog wat extra citroenrasp.