Risotto met Spinazie en Mozzarella | Spek&Boontje
Risotto met Spinazie en Mozzarella

En daarbij zitten ook nog geroosterde cherrytomaatjes uit de oven en vers gemaakte pesto. Het recept voor de pesto kun je vinden onder het kopje ‘Hapjes’. Het is voor dit gerecht toch ook echt wel het lekkerste als je de pesto zelf maakt. Heb je daar toch geen zin in of tijd voor, koop dan een pesto van goede kwaliteit.

Risotto is iets wat ik regelmatig maak, maar vaak val ik terug op het gebruik van dezelfde ingrediënten, zoals courgette of champignons. Deze variatie met spinazie en pesto is dan toch net weer een beetje anders.

Mocht je trouwens all out willen gaan, vervang dan de buffelmozzarella voor een bol burrata. Let dan wel op bij het verdelen van de burrata over de borden, want zodra je deze open snijd zal de room eruit lopen.

INGREDIËNTEN

    Aantal porties: 2

  1. 1 trosje cherrytomaten à 200 gr
  2. 1 witte ui
  3. 2 tenen knoflook
  4. 75 ml witte droge wijn
  5. 150 gr risottorijst
  6. 1 liter groentenbouillon
  7. 200 gr spinazie
  8. 1 keer groene pesto recept (zie onder kopje ‘Hapjes’)
  9. 1 bol buffelmozzarella
  10. Geraspte parmezaanse kaas
  11. Olijfolie
  12. Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd eerst de ui en de knoflook fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal. Doe hier een van de gesnipperde teentjes knoflook, peper en zout en olijfolie bij. Zet ze voor ongeveer 20 minuten in de oven. Je wilt dat ze mooi geroosterd zijn.
  4. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit dan de ui en de knoflook voor een paar minuten.
  5. Voeg de risotto toe aan de pan en bak deze glazig. Blijf de risotto steeds doorroeren.
  6. Voeg de wijn toe en laat 2 minuten inkoken.
  7. Giet vervolgens wat bouillon erbij, je wilt dat de risotto helemaal onder staat. Roer de rijst tussendoor steeds voorzichtig door. Voeg pas weer bouillon toe wanneer alle eerder toegevoegde bouillon is opgenomen door de rijst.
  8. Herhaal dit tot de rijst bijna helemaal gaar is.
  9. Maak ondertussen een portie verse pesto en zet dit apart.
  10. Ondertussen hak je de spinazie grof met een mes. Deze voeg je pas helemaal op het laatste toe aan je risotto. Dus wanneer je risotto bijna gaar genoeg is om te serveren.
  11. Het kan zijn dat je wat van de bouillon overhoudt.
  12. Snijd de bol mozzarella door de helft.
  13. Serveer de risotto met flink wat geraspte parmezaanse kaas, een halve bol mozzarella, de geroosterde tomaten uit de oven en de verse pesto.