Groene Pesto | Spek&Boontje
Groene Pesto

Groene pesto is altijd lekker door een pasta. Het smaakt daarnaast ook heerlijk bij een stuk gebakken vlees of vis of als dip bij een stuk brood.

Zoals je ziet is pesto erg veelzijdig en ontzettend makkelijk te maken. Sinds een tijdje koop ik eigenlijk geen pesto meer in de supermarkt, maar maak ik het altijd wel zelf. Mijn balkon staat daardoor inmiddels ook vol met half kaalgeplukte basilicumplantjes.

Een tip bij het kaalplukken van de plantjes, is dat je de topjes (zo veel mogelijk) laat zitten. Op die manier groeien er weer nieuwe blaadjes aan de plant.

Heb je trouwens geen hakmolentje of keukenmachine, dan kun je ook een vijzel of staafmixer gebruiken.

INGREDIËNTEN

    Aantal porties: 1 potje

  1. 2- 3 handjes basilicumblaadjes
  2. 0,5 teen knoflook
  3. 20 gr pijnboompitjes
  4. 8 gr fijngeraspte parmezaanse kaas
  5. 1- 2 el extra vierge olijfolie
  6. Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  1. Rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn in een droge koekenpan. Let op, want ze verbranden snel.
  2. Doe de basilicumblaadjes, de halve teen knoflook, geraspte parmezaanse kaas, de geroosterde pijnboompitjes, olijfolie in een hakmolentje. Voeg ook wat peper en zout toe.
  3. Hak alles nu fijn tot het een grove pasta is geworden.
  4. Voeg eventueel nog wat olijfolie als de pesto te droog is. Breng indien nodig nog verder op smaak met peper en zout.
  5. Maal het dan nog kort door.