Vegetarische Ramen | Spek&Boontje
Vegetarische Ramen

Dit gerecht komt van oorsprong uit Japan en je ziet in Nederland steeds meer horeca waarbij dit gerecht centraal staat. Dat het steeds populairer wordt snap ik wel, het is een namelijk een heerlijke kom met comfortfood. Deze noodlesoep kent meerdere variaties en hoewel er bij de meeste varianten vlees of vis inzit, ben ik voor een vegetarische variant gegaan.

Udon-, soba- of eiernoodles zijn goede keuzes om te gebruiken in soepen. Sobanoodles worden gemaakt op basis van boekweitmeel. Hierdoor krijgen ze een wat meer nootachtige smaak. Udon- en eiernoodles worden gemaakt van tarwemeel. Het verschil is alleen dat aan eiernoodles nog (je raadt het al) ei wordt toegevoegd.

INGREDIËNTEN

    Aantal porties: 2

  1. 1 blokje (groente)bouillon
  2. 1 teen knoflook
  3. 2,5 cm gember
  4. 3 bosuitjes
  5. 0,5 krop paksoi
  6. 1 kleine winterpeen
  7. 1 puntpaprika
  8. 125 gr champignons
  9. (Sesam)olie
  10. 1 el witte miso pasta
  11. 0,5 el soyasaus
  12. 1 tl ketjap manis
  13. 90 gr noodles naar keuze
  14. 2 eieren
  15. Peper
  16. Gebakken uitjes, optioneel

BEREIDINGSWIJZE

  1. Kook 1 liter water voor de bouillon. Los hierin het bouillonblokje op en zet apart.
  2. Snipper de knoflook en de gember (zonder schil). Snijd de bosui in dunne ringen en houd het witte deel apart van het groene deel van de ui.
  3. Snijd de paksoi in dunne reepjes en houd het blad apart van het witte deel van de paksoi. Schaaf de wortel in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de champignons in plakjes.
  4. Verwarm in een hoge pan een klein scheutje sesamolie en fruit hierin de knoflook, gember en het witte deel van de bosui. Voeg ook de repen wortel toe, bak kort even mee en blus dan af met de bouillon.
  5. Meng de miso, soyasaus en de ketjap manis erdoor. Breng het langzaam aan de kook en laat het zachtjes pruttelen.
  6. Voeg de champignons en het witte deel van de paksoi toe.
  7. Zet ondertussen een pan met water op om de noodles in te koken. Kook deze vervolgens volgens de beschrijving op de verpakking.
  8. Breng nog een pannetje met water aan de kook. Zodra het water kookt doe je de eieren hier in en kook ze voor 7 minuten. Laat ze vervolgens schrikken met koud water en pel ze.
  9. Maak een paar diepe borden of kommen op met de noodles, paprika, en het groen van de paksoi.
  10. Schep de soep in de borden. Snijd voorzichtig de eieren over de lengte door en leg ze in de soep. Strooi er het groen van de bosui over en ook nog wat versgemalen peper. Strooi er eventueel nog wat gebakken uitjes over.