Guacamole
De beste toevoeging aan Mexicaanse gerechten als je het mij vraagt.
Je kunt de helft van het recept ook prima maken. Dat had ik ook gedaan aangezien ik maar één avocado in huis had. Maar in het geval van guacamole is meer altijd beter. Je kunt altijd nog extra tortillachips kopen, lijkt mij een beter plan.
INGREDIËNTEN
- 2 avocado’s
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- 1 limoen
- 0,5 rode peper of snufje chilipoeder
- Schepje crème fraîche
- Peper en zout
Aantal porties: een flink bakje
BEREIDINGSWIJZE
- Snijd de avocado door de helft, haal (voorzichtig!) de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schil en doe dit in een bakje. Prak het vruchtvlees met een vork.
- Snipper de knoflook en het sjalotje en hak de halve peper (zonder zaadlijsten) heel fijn. Voeg dit toe aan de avocado.
- Voeg ook het sap van de limoen en een schepje crème fraîche toe.
- Roer het door en breng op smaak met peper en zout.