Dalgona Ijskoffie | Spek&Boontje
Dalgona Ijskoffie

De koffietrend van 2020 die is overgevlogen vanuit Zuid-Korea. Het werd voor het eerste gespot op een Youtube kanaal en het is daarna viral gegaan. De koffie is gebaseerd op een tofeesnoepje uit Zuid-Korea. Ik vind het eigenlijk een soort omgekeerde cappuccino, omdat de koffie in dit geval schuimig en romig is en de melk vloeibaar blijft.

Probeer het vooral zelf een keertje uit. Het is namelijk super makkelijk te maken en je hebt er maar weinig voor nodig.

INGREDIËNTEN

    Aantal porties: 2 - 3

  1. 3 el oploskoffie
  2. 3 el suiker
  3. 3 el warm/heet water
  4. ijs(koffie)blokjes
  5. melk

BEREIDINGSWIJZE

  1. Zet voor ijskoffieblokjes een of twee kopjes koffie. Laat dit op kamertemperatuur komen. Vul dan een ijsblokjeszakje met de koffie of schenk het in een ijsblokjesbakje. Zet dit voor minstens een nacht in de vriezer.
  2. Voor de dalgona koffie doe je de oploskoffie, suiker en het warme water in een kom of een hoge maatbeker.
  3. Klopt dit vervolgens stijf met een elektrische mixer.
  4. Doe je ijs(koffie)blokjes in een glas, schenk hier vervolgens de melk bij.
  5. Schep de opgeklopte koffieschuim op de melk.