Krokante Uienringen | Spek&Boontje
Krokante Uienringen

Deze krokante snack misstaat niet op een lekkere borrelplank. Ik moet zeggen dat dit een van mijn favoriete borrelhapjes is, maar dan moeten ze wel krokant zijn! Het is altijd een teleurstelling om van die slap geworden uienringen voorgeschoteld te krijgen. Maar met dit recept hoef je je daar niet druk om te maken.

De soort ui die je kiest is ook niet onbelangrijk. Ik zou gaan voor de zoete of de gele ui. Deze zijn vaak ook nog lekker groot, wat extra handig is voor het maken van uienringen.

In dit recept frituur je de uienringen, maar heb je nou geen frituurpan of vind je het maar eng om in een pan te frituren? Dan kun je ze ook in de oven afbakken op 220 graden. Leg de uienringen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in zo’n 15 minuten af.

INGREDIËNTEN

    Voor een mooi gevulde schaal:

  1. Zonnebloemolie om te frituren
  2. 1 grote ui (of 2 kleinere)
  3. 90 gr bloem
  4. 1 tl bakpoeder
  5. 2 eieren
  6. 100 gr panko
  7. 1 tl paprikapoeder
  8. 0,5 tl knoflookpoeder
  9. 1 tl zout

BEREIDINGSWIJZE

  1. Pel de ui en snijd deze in ringen van ongeveer een halve cm dik.
  2. Doe de bloem samen met het bakpoeder in een kom. Doe de eieren in een andere kom en klop deze los. Doe de panko in een andere ondiepe kom samen met de paprikapoeder, knoflookpoeder en het zout.
  3. Dip een uienring door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door het panko mengsel. Herhaal dit voor alle uienringen.
  4. Verhit de olie in een diepere pan of wok tot 190 graden. Je kunt natuurlijk ook de frituurpan gebruiken.
  5. Doe de uienringen in de olie en frituur ze zo tot ze goudbruin zijn. Draai ze tijdens het bakken een keer om.
  6. Haal ze uit de pan en laat ze op een bord met keukenpapier uitlekken.
  7. Serveer de krokante uienringen met chilisaus of een andere dipsaus naar keuze.