Kip Tikka Masala | Spek&Boontje
Kip Tikka Masala

Dit is denk ik toch wel een van mijn meest favoriete curry’s. Beetje spicy, maar ook romig en zacht.

Je hebt genoeg versie’s op internet staan waarbij je de kip eerst moet marineren. Zal super lekker zijn, maar ik wilde het zo simpel mogelijk houden, terwijl je toch de echte typische tikka masala smaak blijft houden.

Mocht je koriander nou ontzettend naar zeepsop vinden smaken, laat die dan maar lekker weg, geen probleem! Net als met de chilipeper, doe er zoveel van in als je lekker vind… of aan kunt ;) En ben je een fan van naanbrood, dan kun je dit er natuurlijk ook nog bij serveren.

INGREDIËNTEN

    Aantal porties: 3 - 4

  1. 1 witte ui, in halve ringen gesneden
  2. 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  3. 1 chilipeper, zonder zaadlijsten in ringen gesneden
  4. 4 cm gember, geschild en gesneden
  5. 300 - 400 gr kippendijfilet
  6. 1 tl gemalen korianderzaad
  7. 1 tl gemalen kurkuma
  8. 1 el garam masala
  9. 1 tl komijn
  10. 1 tl paprikapoeder
  11. 0,5 tl chili poeder
  12. 1 kleine tl suiker
  13. 1 blikje tomatenpuree
  14. 1 blik tomatenblokjes
  15. 2 rode paprika’s, gesneden
  16. 2 tomaten, in blokjes gesneden
  17. Rijst
  18. 6 eetlepels (Griekse) yoghurt
  19. Peper & zout
  20. Limoen
  21. Koriander

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de kip in niet te kleine blokjes.
  2. Verhit olie in een pan en bak de gesneden ui, knoflook en rode chilipeper met wat peper en zout aan op matig vuur. Roer af en toe door.
  3. Als de ui goed is gaan zweten voeg dan de gesneden gember toe en bak dit ook even mee.
  4. Voeg vervolgens de volgende kruiden toe: korianderzaad, kurkuma, garam masala, komijn, paprikapoeder en chilipoeder naar smaak. Bak deze kruiden vervolgens aan. Voeg eventueel wat extra olie toe aan de pan. Je wilt niet dat de kruiden verbranden.
  5. Voeg ook een schepje suiker toe en doe daarna de tomatenpuree erbij. Bak dit even aan. Voeg dan een klein beetje van de tomatenblokjes uit blik er aan toe en roer dit door.
  6. Kook ondertussen de rijst.
  7. Doe dan alles vanuit de pan (schraap ‘m goed leeg) in een keukenmachine en maal dit fijn. Je kunt het ook fijnmalen in een maatbeker met een staafmixer. Laat de saus hier vervolgens in zitten.
  8. Verhit dezelfde pan opnieuw met olijfolie op hoog vuur. Voeg dan de blokjes kipdijfilet toe met wat zout, bak dit aan tot alles mooi is dichtgeschroeid.
  9. Voeg vervolgens de paprika toe en bak dit mee.
  10. Doe de saus vervolgens terug in de pan, voeg de gesneden tomaat en de rest van de tomatenblokjes toe en verwarm dit weer. Zet het vuur wat lager en voeg de yoghurt toe. Niet romig genoeg of te pittig? Voeg dan extra yoghurt toe.
  11. Voeg de sap van een partje limoen toe.
  12. Serveer met de rijst, verse koriander en extra partje limoen.