Groene Viscurry | Spek&Boontje
Groene Viscurry

Deze curry is een lekkere verwarmende maar ook lichte maaltijd. Je gebruikt de groene currypasta als basis en door het toevoegen van verschillende extra smaakmakers bouw je er je eigen gerecht van. Doordat je niet zelf je currypasta hoeft te maken, sta je ook minder lang in de keuken.

Groene curry is een wat minder pittige curryvariant, maar nog steeds zitten er (groene) pepers in. Hoewel ik zelf wel fan ben van een beetje pit weet ik dat niet iedereen dat is. Mocht je dus niet zo bestand zijn tegen pittig eten dan kun je wat minder currypasta gebruiken of aan het eind ook nog wat extra kokosmelk toevoegen.

Wat ik heerlijk vind aan deze lekkere sauzige curry, is dat de mihoen alle saus en smaken goed opneemt. Maar je kunt ook kiezen voor wat dikkere rijstnoedels of voor basmatirijst.

INGREDIËNTEN

    Aantal porties: 2

  1. 260 gr tilapiafilet (of andere stevige witvis)
  2. 2 tl gemalen kurkuma
  3. 2 teentjes knoflook
  4. 2 sjalotjes
  5. 3 cm verse gember
  6. 1 courgette
  7. 150 gr broccoliroosjes
  8. 1 pakje groene currypasta (Fairtrade original)
  9. 400 ml kokosmelk
  10. 1 el vissaus
  11. 1 tl honing
  12. 200 gr mihoen (of andere rijstnoodles)
  13. Sap en zest van 1 limoen
  14. Zout en peper
  15. Verse koriander en/of munt, optioneel

BEREIDINGSWIJZE

  1. Snijd de tilapiafilet in ongeveer 6 grove stukken. Bedek de stukken vis met de gemalen kurkuma.
  2. Snipper de knoflook, de sjalotjes en de gember. Gebruik eventueel een rasp voor de gember.
  3. Snijd de courgette in grove blokjes. En snijd eventueel de wat grotere broccoliroosjes kleiner.
  4. Verwarm wat olie in een diepe koekenpan en fruit hier vervolgens de knoflook, sjalotjes en gember in aan voor een paar minuten tot ze wat zachter worden.
  5. Voeg nu de currypasta toe en bak deze een minuutje mee.
  6. Voeg nu de courgette toe, roer door en bak even aan.
  7. Voeg nu de kokosmelk, 30 ml water, de vissaus en de honing toe. Roer alles goed door.
  8. Voeg nu de broccoliroosjes toe en laat het geheel op laag vuur zachtjes koken
  9. Kook ondertussen de mihoen volgens de beschrijving op de verpakking.
  10. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hier kort de stukken vis in aan, ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal uit de pan en voeg toe aan de currysaus. De vis heeft nog maar een paar minuten nodig om verder te garen in de saus.
  11. Breng de saus op smaak met peper en zout en limoensap.
  12. Verdeel de mihoen over de borden en schep hier de stukken vis en de currysaus op. Serveer eventueel met de verse koriander en/of munt. Rasp de limoenschil er ook nog over en leg er een partje limoen naast.