Krokante Kipwraps
Het oh zo makkelijke en ook wel studentikoze recept. Het kost maar weinig tijd om dit gerecht te maken. Het enige wat je hoeft te bakken zijn de krokante kipschnitzels. Al vergeet ik nu de wraps, die bak je ook even in een pan. De wraps worden zo lekker krokant en ze smaken dan ook nog eens lekkerder dan wanneer je ze in de magnetron opwarmt. Het vouwen van de knapperige wraps vormt alleen wel een beetje een uitdaging.
Het is een gerecht die niet misstaat op een hete zomeravond.
INGREDIËNTEN
- 2 krokante kipschnitzels
- 2 tomaten
- Stuk komkommer
- 1 avocado
- 1 rode paprika
- 100 gr ijsbergsla
- 4 grote tortilla wraps
Aantal porties: 2
Voor de saus:
- Griekse yoghurt
- Mayonaise
- Zoete chilisaus
- Sriracha Hot Chili Sauce
BEREIDINGSWIJZE
- Snijd alle groenten in dunne reepjes of plakjes.
- Meng voor de saus in gelijke hoeveelheden van steeds ongeveer 1 eetlepel, de Griekse yoghurt, de mayonaise en de chilisaus. Voeg dan een klein dotje van de sriracha toe. Als je de saus lekker pittig wilt hebben voeg hier dan nog wat meer van toe.
- Bak de kipschnitzels in de pan.
- Maak ondertussen de wraps in een andere pan, zonder olie, warm, zo worden ze lekker knapperig.
- Haal de kipschnitzels uit de pan zodra ze goed bruin en krokant gebakken zijn. Snijd ze in reepjes.
- Beleg dan de 'gebakken' wraps met wat saus, de sla en de kip. Voeg daarna de groenten toe. Vouw 'm dicht en eten maar.