Plaatpizza met Paprika & Prosciutto | Spek&Boontje
Plaatpizza met Paprika & Prosciutto

Plaatpizza’s vind ik altijd een makkelijke maaltijd waarbij je weinig fout kunt doen. Daarnaast kun je heel makkelijk variëren met allerlei ingrediënten.

Met deze plaatpizza vind ik dat je toch wel de smaak van Italië in huis haalt. Zal waarschijnlijk wel door de prosciutto komen.

Je kunt bij dit recept ook gebruik maken van van de plakjes bladerdeeg die je nog in je vriezer hebt liggen, geen probleem. Let er dan even op dat je deze op een met bakpapier beklede bakplaat legt en de baktijd wellicht wat afwijkt. Controleer dit gewoon eventjes op de verpakking.

INGREDIËNTEN

    Aantal porties: 2

  1. 1 rol vers bladerdeeg
  2. 1 blikje tomatenpuree
  3. Gedroogde basilicum
  4. Paprikapoeder
  5. 0,5 pot geroosterde paprika, in reepjes
  6. 2 puntpaprika’s in kleine stukjes gesneden
  7. 1 rode ui, in dunne ringen
  8. 2 tomaten, in plakjes
  9. 1 à 2 bolletjes mozzarella, in plakjes
  10. 50 - 100 gr prosciutto
  11. Rucola

BEREIDINGSWIJZE

  1. Rol het bladerdeeg met het bijgevoegde bakpapier uit op de bakplaat. Volg vervolgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwarm ook de oven voor op de aangegeven temperatuur.
  3. Smeer over het bladerdeeg een blikje tomatenpuree uit. Strooi hier vervolgens de basilicum en paprikapoeder gelijkmatig overheen.
  4. Beleg dit vervolgens met de reepjes geroosterde paprika, stukjes puntpaprika, plakjes tomaat en de rode uienringen. Verdeel als laatste de mozzarella over de pizza.
  5. Bak de plaatpizza volgens de beschrijving van de verpakking af. Mijn pizza was gaar in 20 minuten, maar elke oven is anders, dus het zou ook 30 minuten kunnen duren.
  6. Haal vervolgens de plaatpizza uit de oven, leg de prosciutto hier losjes overheen en verdeel daarna de rucola over de plaatpizza.
  7. Snij ‘m vervolgens in vieren en leg op de borden.