Kokosmakronen | Spek&Boontje
Kokosmakronen

Onderstaand recept is helemaal glutenvrij. Hoef je hier nu geen rekening mee te houden dan kun je de amandelmeel die in het recept staat eventueel vervangen voor bloem. Al moet ik eerlijk zijn dat de amandelmeel wel een extra lekkere smaak toevoegt. Je kunt ze nog afmaken met wat gesmolten chocolade, maar helemaal au naturel zijn ze al heerlijk.

Voor het vormen van de bollen raad ik aan om een ijsschep te gebruiken of hier zelfs een voor aan te schaffen. (Hoeft niet duur te zijn). Dit geeft niet alleen het mooiste resultaat, maar scheelt ook een hoop gedoe. Als je denkt dat je zo’n ijsschep verder nergens voor kunt gebruiken dan heb je het mis. Natuurlijk kun je je ijs er mee scheppen, maar ook het maken van koeken en zelfs gehaktballet

INGREDIËNTEN

    Aantal porties: ong. 12 stuks

  1. 200 gr geraspte kokos
  2. 175 gr fijne suiker
  3. 25 gr rietsuiker
  4. 4 eiwitten
  5. 30 gr amandelmeel
  6. 0,5 tl maïzena
  7. Snuf zout

Extra:

  1. Gesmolten chocolade (smaak naar keuze)

BEREIDINGSWIJZE

  1. Mix de suiker, het zout, en de eieren au bain marie tot de suiker volledig is opgenomen en je een lichtgeel schuimig mengsel heb.
  2. Meng het amandelmeel en de maïzena goed door elkaar en voeg toe aan het eimengsel.
  3. Roer vervolgens de kokos er door. Het mengsel mag je verhitten tot 55 graden. Haal dan de kom van de bain-marie.
  4. Vervolgens laat je het mengsel afkoelen en zet je het afgedekt een uur koud weg.
  5. Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Schep met een ijsschep of twee lepels mooie bollen van het kokosmengsel en leg deze op de bakplaat.
  7. Bak de kokosbollen voor ongeveer 25 minuten bovenin de oven. Draai eventueel de bakplaat tussen het koken door een keer rond, zodat de bollen egaal bruin worden. Worden ze in jouw oven toch wel erg snel bruin, schuif de bakplaat dan wat lager in de oven.
  8. Als de kokosmakronen zijn afgekoeld kun je hier nog wat gesmolten chocolade overheen doen. Je kunt de kokosmakronen hier eventueel ook voor de helft in dopen.